SOS: wat je moet doen als je telefoon oververhit is

Food & Home

SOS: wat je moet doen als je telefoon oververhit is

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 juni 2022 om 22:00

Gepubliceerd op

16 juni 2022 om 22:00

De zon is fijn, maar warm. Verkoeling zoeken op het strand, in de zee en in het zwembad is dan ook de ideale vrijetijdsbesteding. Voor je smartphone is het zomerse feestje iets minder leuk. Want wat doe je, als je telefoon oververhit raakt?

Eerste hulp bij oververhitting Als je jouw smartphone in de brandende zon laat liggen, is de kans groot dat-ie oververhit raakt. Bij oververhitting kun je het toestel vaak niet gebruiken. Er verschijnt een melding, dat je telefoon te warm is en dat-ie verkoeling nodig heeft. Maar je telefoon kan ook door andere oorzaken oververhit raken. Door een verkeerde kabel bijvoorbeeld, of omdat je te veel apps open hebt staan, die veel van je telefoon vragen. Om je oververhitte toestel snel weer op temperatuur te krijgen, heb ik een paar tips. * Merk je dat je toestel warmer wordt? Schakel dan functies als bluetooth, locatievoorzieningen en GPS uit. Ook energieslurpende apps (denk hierbij aan Instagram, Facebook, Snapchat, YouTube, kortom: apps waarbij veel afbeeldingen en video’s geladen moeten worden) kun je beter afsluiten. * Vermijd ook even het gebruik van je camera. Ook hiervoor wordt een groot beroep gedaan op de processor, waardoor je smartphone alleen maar warmer wordt. * Ben je een spelletje aan het spelen en merk je dat je handen steeds warmer worden van je telefoon? Sluit het spelletje volledig af, zodat je telefoon kan afkoelen. Daarna kun je alsnog candycrushen, maar dan zonder dat je handen wegbranden. * Als het mogelijk is, schakel dan jouw toestel volledig uit. Op die manier draait er niets meer op je toestel dat impact heeft op de batterij en kan het toestel rustig afkoelen. Lukt dat niet? Zet ‘m dan op vliegtuigmodus. * Zit je telefoon in een hoesje? Verwijder het hoesje, daardoor kan je telefoon weer ‘ademen’ en wordt de warmte van je telefoon beter afgevoerd. Merk je dat je telefoon tijdens het opladen heel warm wordt? Verwijder dan altijd het hoesje als je jouw telefoon gaan opladen. * Daarnaast zorg je ervoor dat je jouw toestel op een koele, schaduwrijke plek neerlegt. Je hoeft ‘m niet in de koelkast te leggen (vocht!), maar gewoon ergens in de schaduw of op een koel plekje is helemaal prima.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.