Deze 6 kneiterdure bestemmingen in Europa wil je liever vermijden deze zomer

Entertainment

Deze 6 kneiterdure bestemmingen in Europa wil je liever vermijden deze zomer

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

10 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Dat je er met dit hondenweer even tussenuit wil, snappen wij wel. Die hot girl European summer klinkt een stuk beter. Alhoewel, als die vakantie zo duur wordt dat je vervolgens een paar weken op water en brood moet, is de lol er snel vanaf. Wil je een beetje op je geld letten, dan kun je deze plekken beter vermijden deze zomer.

Noorwegen Een fantastisch prachtig land, dus het voelt bijna verkeerd om het in een 'wil je vermijden'-lijstje te zetten, maar als het om de financiën gaan kunnen we er niet omheen. Noorwegen is kneiterduur. Ongeveer alles is er zo'n dertig procent duurder dan in ons kikkerlandje. Voor een 'normaal' hoofdgerecht betaal je al gauw vijfendertig euro, laat staan wanneer je een keer luxe eet. Tja, dat wordt dus dokken als je die mooie gletsjers en fjorden wilt zien. Lees ook: Willen we heen: dit is de goedkoopste reisbestemming ter wereld

Amalfikust Jij wil je Eat Pray Love-fantasieën waarmaken, dat snappen we. Je zal alleen wel flink moeten betalen als je een paar dagen van La Dolce Vita aan de Italiaanse Amalfikust wil genieten. Of je nou naar Positano, Amalfi zelf of Praiano gaat – vertoeven aan de Tyrreense zee kost je de kop. Ja, ook als je niet gaat voor die Michelinsterrenrestaurants en vijfsterrenhotels die je hier om de oren vliegen. Voor een goed hotel aan de kust ben je ook al zo honderdzevenentachtig euro kwijt per nacht. Misschien niet verkeerd om je eens af te vragen of die pizza ergens anders net zo lekker smaakt?

Kopenhagen Tussen al die gekleurde huisjes lopen in de mooie haven van Kopenhagen, wie wil dat nou niet? Jep, je portemonnee. In plaats van die drie euro espresso die je gewend bent, betaal je hier voor een simpele kop koffie en een gebakje al snel meer dan tien à vijftien euro. Dat is gewoon een héél McDonald's-menu dat je misloopt. En de pret houdt overdag niet op. Als je 's avonds de bloemetjes wilt buitenzetten, kun je beter een spaarrekening openen. Voor twee cocktails leg je maar liefst zevenendertig euro neer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verblijf, wat je gemiddeld ook meer kost dan in andere Europese steden.

Genève Een wereldwijd financieel centrum, maar vooral: pokkeduur. Voor een royale honderdzeventig euro per nacht slaap je in deze groene stad. Daarbij betaal je in Zwitserland sowieso de hoofdprijs in de supermarkt. Voor één kilo kaas mag je gewoon tweeëntwintig euro neerleggen. Dat kaas duur is wisten we, maar dit spant echt de kroon. Een wijntje van vijf euro drinken op je eigen balkon bespaart natuurlijk geld, maar voor een mid-range wijn ben je zestien euro kwijt. Toch jammer. Lees ook: Dit is waarom je altijd een vliegtuigstoel aan het raam moet boeken

Capri Om de hoek van het bekende Napels ligt het eiland Capri, en dat is een parel die allang niet meer verborgen is. Sterker nog: Capri is immens populair, en dat is te merken. Je krijgt van een overnachting alleen al de neiging om een lening af te sluiten, om schitterend aan de kust te zitten betaal je al 350 euro voor een nachtje. En op dat mooie strand liggen? Dat kost je al zo'n dertig euro, en dan heb je nog niet eens drankjes en eten. Het is mooi voor de Instagramfoto's, maar voor je financiële status wat minder.

Londen Eén van de allerleukste steden van ons continent, maar een citytrip naar de Engelse hoofdstad is toch best prijzig. Een kamer boeken voor 50 euro is vrijwel onmogelijk. Als je een privékamer met eigen badkamer wil, tenminste. Zo zit je voor 177 per nacht nog niet eens in het centrum. Van A naar B komen moet je ook echt niet met zo'n superleuke zwarte Britse taxi doen, dat kost je een vermogen. Dan maar in die rode dubbeldekkers, alhoewel, wie weet wat je daar dan weer voor mag aftikken. Aan de andere kant? Je leeft maar één keer hè.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur