Lifestyle
Ons bin zuunig: je telefoon kan wel zeven jaar (!) mee, en dít is hoe
Gepubliceerd op
1 september 2024 om 12:00
Bron / Fotografie
tekst Noortje Luijk, beeld Pexels
Gepubliceerd op
1 september 2024 om 12:00
Bron / Fotografie
tekst Noortje Luijk, beeld Pexels
Je telefoon voelt ondertussen als een verlengstuk van je lichaam, en we weten allemaal: als hij kapotgaat kost je dat een rib uit je lijf. Dankzij deze tips verleng je de levensduur van je telefoon. Misschien zelfs tot zeven jaar!
Zeven jaar? Dat klinkt wel heel ambitieus, maar het kan dus echt. De reden dat je telefoon vaak na drie jaar aan vervanging toe is, zijn de software-updates. Ja, inderdaad, dat zijn die irritante pop-ups die je elke keer uitstelt omdat je geen zin hebt om je telefoon opnieuw op te starten. Maar aan dat uitstelgedrag komt vandaag nog een eind.
Ben jij up-to-date? Deze updates heb je namelijk hard nodig om te voorkomen dat je telefoon veroudert. Nog niet zo lang geleden stopte je telefoon na zo'n drie jaar met het aanbieden van software-updates, waardoor hij verouderde en je op zoek moest naar een nieuw model. Maar dat is vanaf nu verleden tijd.
Google en Samsung worden een stuk guller met hun software-updates. Hun nieuwste modellen kun je zeven jaar lang updaten. Hierdoor gaat je telefoon ineens een stuk langer mee. Heb je een Appletelefoon? Dan heb je geluk. Apple liep al effe voor op Samsung en Google en biedt deze updates al een tijdje aan.
Lees ook: Gratis geld: 5 apps waarmee je geld verdient
Op naar die zeven Superfijn dat Google en Samsung meedenken, maar jij hebt ook een aandeel in de levensverwachting van je telefoon. Dit kun je zelf namelijk al doen:
Vervang de batterij Hoe langer je een telefoon hebt, hoe sneller de batterij leeg gaat. Maar voor de rest is er eigenlijk niks mis met het apparaat. Zoals sommige mensen een nieuwe knie nodig hebben, moet jij niet de knie, maar de accu van je telefoon vervangen. Daarna kan hij weer even mee! Doe 't zelf, of laat het over aan 'n handige Harry.
Bescherm je telefoon Zorg ervoor dat je mobiel zo goed mogelijk beschermd is. Neem bijvoorbeeld een screenprotector om te voorkomen dat je krassen en scheuren in je scherm krijgt. Maar nog belangrijker is een stevig telefoonhoesje. Gelukkig zijn er genoeg leuke hoesjes te vinden.
Maak je telefoon schoon Je werkplek, het openbaar vervoer, de club en zelfs het toilet. Er zijn weinig plekken die je telefoon nog niet heeft gezien. Dat ding is je trouwe assistent en rechterhand. Daarom is het een goed idee om, nadat je je eigen handen hebt gewassen, ook even aandacht te besteden aan de hygiëne van je telefoon.
Focus je vooral op de oplaadpoorten en luidsprekeropeningen. Hier kan vuil zich ophopen waardoor je telefoon langzamer oplaadt of telefoongesprekken steeds moeilijker te horen zijn. Fancy apparatuur heb je hier niet voor nodig. Een tandenstoker will do the job! En reinig de touchscreen ook effe regelmatig met speciale wet wipes, of met een microvezeldoek en wat water en afwasmiddel.
Stop met het negeren van software updates Ja-ha, het is irritant, maar gun je telefoon die software-updates. Hij smeekt er bijna om. Dat is het beste voor jullie allebei!
delen
Redactie
@andcgramDe &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.