Lifestyle
Blijkbaar gebruik je Duolingo al die tijd al verkeerd en dit is waarom
Gepubliceerd op
12 april 2023 om 17:00
Bron / Fotografie
beeld Shutterstock
Gepubliceerd op
12 april 2023 om 17:00
Bron / Fotografie
beeld Shutterstock
De meest fanatieke Duolingo gebruikers hebben een streak van een paar honderd dagen, zullen nooit een dag missen en hebben hun hele leven gewijd aan het leren van die ene taal. Maar de app zorgt er helemaal niet voor dat haar gebruikers zo veel mogelijk leren. Dat is namelijk niet hun doel.
Wat blijkt nou, als gebruikers de websitevariant gebruiken leren ze véél meer dan wanneer ze alleen op de app zitten. De app focust namelijk meer op het spel van het leren van de taal en op de engagement, terwijl de website hun gebruikers meer leert over grammatica en woordenschat. Toen deze TikTokker daar achter kwam voelde ze zich nogal in de zeik genomen: 'Vandaar dat ik in het Duits alleen 'Du bist eine katze' kan zeggen...'
Stomme hartjes Het is gelukkig niet zo dat er helemaal niks te leren valt in de app. Het is makkelijker in gebruik en zorgt ervoor dat je elke dag bezig blijft met de verschillende oefeningen. We kennen allemaal de ietwat agressieve meldingen van de groene vogel die jou een schuldgevoel aanpraat zodra je een keer te laat bent.
Wat wel wat hartpijn veroorzaakt, zijn de hartjes in de app. Als die op zijn kun je niet meer oefenen, en moet er vijf uur voorbij gaan tot ze weer vol zijn. Op de website bestaan deze hartjes niet. Daar kun je zo lang blijven oefenen als je wil.
Nog zo'n handige site Blijkbaar is het de bedoeling dat je de taal leert via de website, en de app gebruikt als een soort huiswerkoefening. Vandaar dat de app spelenderwijs werkt en je op de website veel betere oefeningen vindt. Nog zo'n verborgen parel: de website met tips. Je vindt hier per taal lijsten met woorden en handige tips en aantekeningen per oefening, met grammaticaschema's en al.
Zo. Met al deze nieuwe informatie kun je weer volop aan de slag om de taal van jouw vakantiebestemming deze zomer onder de knie te krijgen.
delen
Sanne Roes
InstagramSanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.