Lifestyle
Festival lifehack: zo zorg je dat dieven niets met je telefoon kunnen
Gepubliceerd op
29 augustus 2023 om 14:00
Bron / Fotografie
beeld Tom den Seldam
Gepubliceerd op
29 augustus 2023 om 14:00
Bron / Fotografie
beeld Tom den Seldam
Dagenlang in totale isolatie, weg van de echte wereld, uren dansen op welk muziekgenre dan ook en wakker worden door de zon op je tent – een festival is een plek van weinig zorgen. Totdat je telefoon wordt gestolen.
Een betere manier om je hardhandig uit die festival bubbel te trekken bestaat er bijna niet. Sta je dan, met beide benen op de grond en een kut gevoel. Maar er is nog hoop: op deze manier zorg je ervoor dat dieven niets met je telefoon kunnen. Tenminste, voor de iPhone-gebruikers onder ons.
Telefoon gestolen Je hebt je iCloud-wachtwoord al paraat om in te loggen op de Find My iPhone van een mede-festivaller, maar eenmaal ingelogd is je telefoon allang onvindbaar gemaakt door de dief in kwestie. Dan kan je hem nog wel op slot zetten, zodat er niemand meer in kan en je gegevens beschermd blijven, maar de kans dat je 'm nog terug gaat vinden is klein.
Lees ook: Vergeet die dure Airtag, bij de Action heb je nu ook gewoon locatietrackers
Een telefoon kan namelijk al met één druk op de knop onvindbaar gemaakt worden, en wel met de knop die jij waarschijnlijk vooral gebruikt zodat je telefoon sneller oplaadt in geval van nood. Juist, de vliegtuigstand. En laat dat nou nét iets zijn wat iedereen zomaar aan- en uit kan zetten, ook als je de toegangscode niet hebt.
Better safe than sorry Je snapt 'm: die knop moet weg. Dus bij deze: het stappenplan. Open Instellingen op je iPhone en ga naar 'Face ID en toegangscode'. Scrol dan wat naar beneden, tot je bij het kopje 'Toegang bij vergrendeling' komt. Daar staat de derde optie, 'Bedieningspaneel' waarschijnlijk aan, maar om te voorkomen dat er een dief aan de vliegtuigstand kan zitten, zetten we die uit.
Hiermee is het hele bedieningspaneel dus niet meer toegankelijk zonder inlogcode en moet je tijdens een festival eerst even je telefoon ontgrendelen voordat je, bijvoorbeeld, je schermhelderheid hoger kan zetten. Maar voorkomen is beter dan genezen – of, in dit geval, dan een nieuwe telefoon kopen.
delen
Meike van Zandvoort
InstagramMeike van Zandvoort is redacteur bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.