Tropisch douchen: deze 10 planten doen het goed in de badkamer

Lifestyle

Tropisch douchen: deze 10 planten doen het goed in de badkamer

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 september 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

6 september 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Van planten hebben we nooit genoeg. Maar nieuwe plantbaby's bijkopen wordt toch wat moeilijker als de hele huiskamer er al vol mee staat. Goed nieuws: we kunnen gewoon uitwijken naar de badkamer, want sommige planten kunnen daar prima vertoeven. We zetten ze voor je op een rij.

Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar een beetje groen in de badkamer is eigenlijk een heel goed idee. Planten zorgen voor meer zuurstof en zuiveren de lucht, dus een frisse ruimte is het resultaat. En natuurlijk staat het vooral ook gewoon heel gezellig: neem een warme douche in een kamer omringd met groen en je waant je spontaan in tropische sferen. Een uitdaging is het wel, want de badkamer is een vochtige ruimte en er is vaak weinig daglicht. Maar voor deze planten is dat helemaal geen probleem.

Lees ook: De pot op: waarom je een teentje knoflook in je toilet zou moeten leggen

Varens Varens zoals de krulvaren of de kangoeroe-varen zijn sterke planten, die kunnen wel tegen een stootje. Daarnaast doen ze het goed in een vochtige omgeving en bij warme temperaturen, dus dat is perfect voor in de badkamer. Om de varen goed in leven te houden geef je 'm een plek in de schaduw en geef je regelmatig een scheut water.

Aspergeplant Deze plant houdt ook van een plek in de schaduw en hoef je maar een keer per week water te geven. Extra handig voor de minder zorgzame plant moms onder ons. Toch kan-ie snel groeien, dus hou daar rekening mee als je er een plek voor reserveert. 

Venushaar Deze plant is een echte diva: houdt van warme temperaturen (liefst boven de 18 graden), drinkt zijn water graag ontkalkt, wil absoluut niet in direct zonlicht en is ook niet dol op watersproeibeurten. Hij is daarentegen wél erg leuk, dus mocht je 'm op zijn wenken willen bedienen, dan zal de venushaar voor je shinen daar in de badkamer.

Aloë vera  Ook deze plant kan wel tegen een stootje. Vergeet je hem een tijd water te geven? Geen probleem. Ook leuk: de bladeren van de aloë vera worden vaak in cosmetica gebruikt, dus naast je make-upspiegel in de badkamer is hij helemaal op z'n plek. 

Graslelie Heb je een zonnige badkamer, of is er juist meer schaduw? Voor de graslelie maakt het allemaal niet uit, deze plant vindt alles goed. Zorg ervoor dat hij twee keer per week water krijgt en hij is helemaal tevreden.  

Lepelplant De lepelplant komt uit het regenwoud, dus voelt-ie zich helemaal thuis in een vochtige, warme badkamer. Ook leuk: als je 'm goed verzorgt, kijgt de plant mooie witte bloemen. 

Lees ook: &C's grote anti-muggentest: van citronella tot ventilator, wat werkt nou écht?

Vrouwentong Deze plant is vooral heel goed in de luchtvochtigheid in een ruimte snel op pijl brengen en de lucht zuiveren. Dus heb je last van veel schimmel? De vrouwentong helpt je een handje.

Orchidee Mocht je vooral bloemen in je badkamer willen, dan is de orchidee een goede optie. Helemaal gezellig, want deze plant is er in veel verschillende kleuren. Goed om te weten: hij heeft wel licht nodig, dus zet de plant in de buurt van een raam. 

Kentiapalm Voor de huizen met badkamers in balzaalformaat: de kentiapalm is dan een leuke optie. Dit is namelijk nogal een grote plant. Hij heeft weinig verzorging nodig en met deze palm lijkt het net alsof je in een mediterraan oord bent. Op vakantie in je eigen badkamer. 

Bamboe Bamboe past zich goed aan aan het klimaat waarin het wordt gezet, dus ook aan dat van je badkamer. Ook deze plant heeft maar weinig licht nodig en dat is gunstig voor de badkamers waar een raampje ontbreekt.

delen
Redactie

Het komt wellicht niet als een gigantische schok, maar de &C-redactie bestaat uit alleen maar vrouwen. De een heeft een kind, de ander een plant, maar allemaal hebben ze een koffieverslaving. Oh, en ze dragen heus weleens wat anders dan pastel.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen