Kan je iemand met één blik verliefd op je laten worden? Volgens TikTok wel, en dít is hoe

Body & Mind

Kan je iemand met één blik verliefd op je laten worden? Volgens TikTok wel, en dít is hoe

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

10 november 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

10 november 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Kun je iemand verliefd op je laten worden, puur door de manier waarop je naar diegene kijkt? Volgens TikTok wel. Daar gaat namelijk een nieuw fenomeen rond, waarbij men beweert dat je met één blik iemand voor je kunt laten vallen. Dat willen wij wel leren.

De een noemt het de Double Gaze Method, de ander noemt het de Psychology Love Eye Trick. Voor het gemak noemen we het hier even de liefdesblik. Deze blik ging viraal nadat Amerikaanse R&B zangeres Jhené Aiko de truc toepaste op een man die haar aan het interviewen was. Nadat ze de liefdesblik toepast, struikelt de man over zijn woorden en lacht hij nerveus. Je hoort hem bijna denken: wat gebeurde daar nou? Het antwoord: de kracht van oogcontact.

Aan één blik genoeg Ben je al verliefd op Jhené? Wij wel, tijd om te leren hoe ze dat doet. Bij de liefdesblik zoek je de denkbeeldige driehoek op het gezicht van je crush/partner/flirt. Die driehoek gaat van het linkeroog naar de mond, naar het rechteroog en weer terug naar het linkeroog. Volg die driehoek met je ogen, hierdoor verbreek je het oogcontact even maar pak je het ook gelijk weer terug. Het is heel subtiel, maar toch super flirty.

Lees ook: Lichaamstaalexpert Isabelle weet raad: hoe zie je of jouw date interesse in je heeft?

Doe ik het goed? De kanttekening bij deze truc is dat je het niet zomaar bij iedereen moet doen. Als je het toepast bij iemand die je nog niet (goed) kent is de basis van het flirten nog niet opgebouwd. Zorg daarom dat je het doet bij iemand die je al wat beter kent. Daarnaast moet de aandacht bij jou liggen. Als je in een groep met meerdere mensen bent, kan je flirt worden afgeleid en werkt de blik niet. Je kunt de liefdesblik bijvoorbeeld toepassen tijdens een date. Hierbij is het al de bedoeling dat je met elkaar flirt, dus komt 'ie veel beter tot z'n recht.

Tot slot werkt de truc het beste als de ander aan het woord is. Als je de liefdesblik toepast terwijl je zelf aan het praten bent, moet je op twee dingen tegelijk focussen. De ander is dan ook meer gefocust op de beweging van jouw lippen om goed naar je te luisteren, dan valt jouw liefdesblik niet eens op. Als de ander aan het woord is heb je de tijd om de blik subtiel toe te passen. Daarnaast is het ook gewoon leuk als je iemand over zijn/haar/hun woorden laat struikelen.

Boss babe Naast deze liefdesblik-driehoek bestaat er nóg een driehoek: de assertiviteitsblik. Dat leerde lichaamstaalexpert Isabelle van de Nadort ons. Deze blik is afgeleid van dominante mannen, bijvoorbeeld op de werkvloer. Met één blik laten ze iemand al onderdanig voelen, en die blik kun jij ook leren. 'Wat ze doen is dat ze van oog, naar voorhoofd en weer naar oog kijken,' zegt van de Nadort. 'Dit heb je helemaal niet door, maar ze kijken als het ware letterlijk op je neer. Als je dit wil leren moet je dat héél goed oefenen. Doe dat eerst thuis, vertel het wel aan je partner en/of kinderen. Vervolgens oefen je dit bij familie en vrienden, waarschuw ze wel weer even.'

Lees ook: Ik ben feminist, maar jij betaalt: waarom zit die waardering voor ouderwetse hoffelijkheid er nog zo in?

Als je deze assertiviteitsblik goed onder de knie hebt, kun je 'm bewust inzetten. 'Dit kun je doen tijdens vergaderingen of presentaties, of wanneer je merkt dat iemand jou afkapt. Heb je een collega die jouw idee steelt? Of een manager die jou onrechtmatig op je plek probeert te zetten? Pas de blik dan toe in combinatie met rustige beargumentering of een glimlach, en diegene zal zich kleiner gaan voelen, zonder precies te weten waarom,' aldus van de Nadort. Onthoud deze dus ook effe, en zet hem in waar nodig.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur