&C's redactie volgde een masterclass clitkunde en dit is wat we ervan opstaken

Body & Mind

&C's redactie volgde een masterclass clitkunde en dit is wat we ervan opstaken

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

9 juni 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

9 juni 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Hoe wij onze woensdagmiddagen op kantoor besteden? Oh gewoon, een masterclass clitkunde volgen. Inclusief siliconen vulva's. Hoezo?

Marilyn en Roos van Willie Homeparty, waar je overigens ook een vrijgezellenfeest, aftrekcursus of vibrator party kunt boeken, kwamen langs en leerden ons van alles over de anatomie van het vrouwelijk geslachtsdeel, evenals vingertechnieken en glijmiddeltips. Dit is wat we wijzer zijn geworden.

1. Geduld is écht een schone zaak Hoe groot de clitoris wel niet is en welke vorm ze heeft, daar bestaan nog weleens misverstanden over. Wist je bijvoorbeeld dat een clitoris zwellichamen heeft en dus hard kan worden, net zoals een penis dat kan? Duurt alleen wel wat langer. Zo doet een penis er gemiddeld zeven minuten over om goed doorbloed en dus stijf te worden, terwijl een clitoris daar wel twintig tot veertig minuten voor nodig heeft. Ook meteen fijne informatie: na twintig minuten wordt seks dus veel leuker voor clitoriseigenaren en komen ze makkelijker klaar. Lees ook: Dresscodes op het werk: waar ligt de grens? 'Een mannelijke stagiair kwam in een rokje naar kantoor'

2. Siliconen vulva's nemen het niet zo nauw met diversiteit Sterker nog, het zijn allemaal perfecte pornokutten. Ook degene waar wij op geoefend hebben. Dus siliconen vulva-fabrikanten (goed woord voor het volgende potje galgje dat je speelt) als jullie meelezen: schaamlippen zijn net zo vaak groter, asymmetrisch of bungelen er een beetje uit, en dat is prima. Get your shit together.

3. Er is niet zoiets als te veel glijmiddel Overigens wel zoiets als heel erg veel verschíllende soorten glijmiddel. Marilyn en Roos raden ons hybride glijmiddel of een van op siliconenbasis aan, mits je niet met condooms of siliconen seksspeeltjes aan de gang gaat. Siliconen op siliconen werkt namelijk niet, dan gaan ze elkaar aantasten en kan het oppervlak beschadigen of het condoom scheuren. Dat motten we niet. Ook waarschuwen ze ons voor erotische oliën, omdat daar vaak alcohol of parfum in zit, wat weer voor irritaties kan zorgen. Dat motten we ook niet.

4. Clitorisgel is een ding Smeer je op je clit, denk aan hoeveelheid ter grootte van een doperwt, waardoor de bloeddruk wordt gestimuleerd en ze warmer, harder én gevoeliger wordt. Of je daarop zit te wachten moet je zelf weten, voor sommigen klinkt nóg gevoeliger wellicht eerder naar dan fijn, maar hey, je kunt het altijd uitproberen.

5. Ik tokkel, jij tokkelt, wij tokkelen Tokkelen blijkt niet alleen iets wat je op een gitaar kan doen of een buitensport die lijkt op ziplinen, nee, het is ook een masturbatietechniek. Voor zowel de eikel als de clitoris. Tik er zachtjes op met je vingers, terwijl je omstebeurt een andere vinger optilt. Een beetje alsof je een regendans doet met je handen, if that makes sense. Volgens Marilyn en Roos perfect om de sekspartij op te bouwen en naar het zwaardere werk toe te werken. Lees ook: 'Alle biseksuelen doen aan trio's' en 3 andere vooroordelen die je té vaak hoort als je bi bent 6. De g-spot herkennen Over het zwaardere werk gesproken: natúúrlijk hadden we het ook over deze hotspot. We wisten al dat je g-spot (als je die al hebt) een paar centimeter in de vagina ligt en dat je 'm makkelijk kunt stimuleren met de fameuze 'kom maar hier'-beweging. Maar blijkbaar is er nog een manier om de plek der plekken te herkennen: aan de ribbels. Merk je dat als je jezelf of een ander vingert, je op een gegeven moment een ribbelachtige zwelling voelt? Dan is de kans groot dat je de g-spot te pakken hebt, die ook weleens wordt vergeleken met een framboos of een walnoot. En ja, dan heb je bingo. Dubbele bingo. Wil je ook meer weten over de clit of ben je benieuwd wat zo'n siliconen vulva nou precies inhoudt (snappen we wel), dan weet je nu dus waar je moet zijn.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 en getogen in Brabant. Ze heeft een fikse kaasstengelverslaving, zit het allerliefst in de bioscoop en gebruikt voor een volwassene opvallend vaak het woord 'knutselen'. Minstens zo opvallend: de hoeveelheid roze in haar leven.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen