Slakkenslijm: hèt (nieuwe) wondermiddel voor in je skincare routine?

Beauty

Slakkenslijm: hèt (nieuwe) wondermiddel voor in je skincare routine?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

10 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Tegenwoordig grijpen mensen naar de meest opmerkelijke middelen om er goed uit te zien. Van olie verrijkt met beenmerg tot moisturizers met bijengif, we hebben al van alles voorbij zien komen. Slakkenslijm is ook zo'n bizar wondermiddel, en dit is waarom jij het ook wil gebruiken.

Ja, wij moeten er ook eventjes aan wennen, en je vraagt je wellicht af: wie is er ooit achter gekomen dat het zo goed werkt? Of eerder: hoe?! Het gebruik van slakkenslijm gaat kennelijk al jaren terug. De oude Grieken en Romeinen waren er al mee bekend en gebruikten het bij de verzorging van wonden. In de jaren '80 ontdekten Chileense slakkenkwekers ook dat hun handen erg zacht waren na het werken met slakken. Hm, dan zal er toch wel iets van waarheid in zitten, toch? Feit of fabel? Laten we meteen ingaan op de belangrijkste vraag: 'Werkt het ook echt of is het alleen maar een gruwelijk idee?' Dermatoloog King vertelt in een gesprek met Women’s Health dat het slijmerige wondermiddel rijk is aan hyaluronzuur en glycolzuur, en daar zijn we natuurlijk helemaal fan van. Deze ingrediënten hydrateren de huid namelijk en kunnen zelfs fijne lijntjes in het gezicht verminderen. Win-win! Tuurlijk kun je ook gewoon andere producten gebruiken die deze middelen bevatten, maar die zijn lang niet zo natuurlijk als moeder aardes slijmerige vrienden. Dus, als je het aandurft, levert het slakkenslijm je een jeugdige en stralende look op. Wordt het toch ineens interessant. Lees ook: Handig hoor: zijn deze vaseline beauty hacks feit of fictie? Voor allen en iedereen Slakkenslijm is van nature een heel zacht product, wat maakt dat het voor alle huidtypes geschikt is. Vooral mensen met een droge huid of mensen met tekenen van huidveroudering zullen er het meeste baat bij hebben (bye, bye rimpels!). Maar let op, zoals bij elk huidverzorgingsproduct bestaat er een kans op allergische reacties. Het wordt daarom aangeraden om het eerst op een klein stukje huid uit te proberen voordat je je hele gezicht ermee insmeert. Maar dat geldt eigenlijk voor alle nieuwe huidproducten die je gebruikt.

En die arme slakjes dan? Voor de dierenliefhebbers onder ons die zich wellicht zorgen maken om de slakken die maar hard moeten werken: ja, het is gebleken dat slakken vaak stress ervaren wanneer ze slijm produceren, máár producenten van schoonheidsproducten verzekeren dat het verzamelen van het slijm verder geen schade toebrengt aan de slakken. Desondanks is het product voor de veganisten onder ons natuurlijk wel van de baan. Is je interesse gewekt? Je kunt slakkencrème tegenwoordig op best veel plekken kopen, maar je kunt vast ook eventjes de tuin - of het park - in duiken. Er is ons ingefluisterd dat het slakkenseizoen niet lang meer zal duren. Of zou dat dan nu weer net niet de bedoeling zijn?

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Beauty

Meer van deze auteur