Body & Mind
De horror van een vrijgezellenfeest regelen: 5 dingen die je sowieso herkent
Gepubliceerd op
13 juni 2024 om 14:00
Bron / Fotografie
beeld Shutterstock
Gepubliceerd op
13 juni 2024 om 14:00
Bron / Fotografie
beeld Shutterstock
'I SAID YES!' gilt je beste vriendin door de telefoon. Zij blij. Jij blij. Maar zodra het gegil is gestild, de piep uit je oren vervaagd en je dertig foto's van een ring hebt bestudeerd, realiseer je je iets: jij bent nu de sjaak die haar vrijgezellenfeest moet gaan regelen. En da's soms leuk, maar vaak ook regelrechte terror.
Te beginnen met: de appgroep Degene die het leuk vindt om wéér in een nieuwe appgroep te worden geslingerd, moet nog geboren worden. Hoe leuk de naam ook is. Hoe aardig de mensen ook zijn. Nóg een communicatiekanaal waar de ene helft te veel en de andere helft te weinig zegt, is voor niemand leuk. En het leuke is: nu ben jij de aanstichter van zo'n groep en dus ook nog eens chef sfeerbeheer. Succes. Lees ook: Dat je ouder wordt van stress wisten we al, maar wist je ook dat je dat zo weer terug kan draaien?
'Ideetjes' Beginnersfout: niet zelf met een strak plan komen, maar vragen of men ideeën heeft. Dat leidt namelijk tot twee uitkomsten: een diarree aan kutideeën waar je niets mee kan óf een ijzige stilte, waar je nog minder mee kan. Oh en nog een derde: een doodstille appgroep maar allemaal persoonlijke appjes met 'Ik heb wel een ideetje', gevolgd door eerder genoemd kutidee. Tja, hoe lul je je daar nu weer uit?
Het budget Er is altijd wel iemand die denkt dat je voor 50 euro meer dan genoeg hebt voor een keramiekcursus, driesterrenmaaltijd, liters wijn én een overnachting in een poepchic hotel. Ja, in het jaar 1276 misschien ('Dat wordt dan drie florijnen, twee kilo graan en een ei alstublieft.') maar anno 2024 zal je toch echt wat dieper in de buidel moeten tasten. Maar ja, die buidel is bij de een groter dan bij de ander. Net als de verwachtingen. Pro-tip: stel éérst het budget vast voordat je überhaupt aan ideeën en activiteitensuggesties begint. Weinig irritanter dan een topplan hebben en dat alsnog moeten aanpassen omdat Pietje 't niet kan (of wil) betalen.
De activiteiten Dan die activiteiten zelf nog. Vooral een ding als de groep uit 'losse' vriendinnen bestaat. Oftewel: iedereen heeft een ander beeld bij de bachelorette en ziet dus een andere dag voor zich. Jij kent je vriendin misschien als een feestbeest en denkt: KROEGENTOCHT. De ander kent haar als een theedrinkende huismus en ziet een cupcakecursus helemaal zitten. Vind dan maar eens een middenweg. Tip: meeste stemmen gelden. En de jouwe het meest. Lees ook: De term gaslighting is retepopulair, maar wat betekent het nou eigenlijk?
De tikkies Had je nog zo zorgvuldig het budget bepaalt en stuur je braaf die betaalverzoeken uit, is er toch altijd wel weer iemand die achteraf iets te miepen heeft. 'Saskia had zes wijn, ik maar twee.' Ja Gerda, maar jij had wel de T-bone steak met extra friet, maar daar horen we je niet over he?
Ach ja, als de bride-to-be maar blij is.
delen
Steffi Posthumus
InstagramSteffi Posthumus (1988) is – naast redacteur bij &C – een vroege vogel, maar wel een met een ochtendhumeur. Ze woont in een kleurrijk Amsterdams paleis met kat Prins én giga discobal, probeert al twee jaar lang Turks te leren (met matig succes) en eet 't liefst alles met een goede lik sambal.